Dla mnie białe meble są totalnie niepraktyczne, choć żona chciała takie kupić do kuchni. Po prostu sądzę, że to przesada, by uważać i natychmiast ścierać wszelkie zabrudzenia, jakie byłyby widoczne. Lubię skandynawski styl, dla którego są charakterystyczne, ale już bez przesady, naprawdę.
Białe meble są super! Nie trzeba kupować tych błyszczących, bo o nie faktycznie trzeba bardziej dbać, ale są przecież te jakby matowe, bez połysku i wg mnie wyglądają naprawdę fajnie, oczywiście, jeśli pasują do reszty
Ja akurat nie kupowałam u siebie mebli na wymiar, więc nie wiem, jak to wygląda cenowo. Możesz zobaczyć za to na tej stronie: http://www.favore.pl/cat101615_meble-szafy-garderoby.html, jest trochę ofert, może znajdziesz coś z Twojej okolicy.
Białe meble są piękne, ale faktycznie dość szybko się brudzą. Być może w pokoju dziennym czy sypialni aż tak tego nie odczujemy, co w kuchni czy łazience. Sama mam białe meble na wysoki połysk właśnie w tych pomieszczeniach i niestety codziennie należy je myć. Ale dla samego efektu- warto
A ja za to mam białą kuchnię i jestem bardzo zadowolony. Nie prawda, że się bardzo rysuje. Tylko nie używam niczego bez podkładki to jest jedyny wymóg.