Dywan lub wykładzina do salonu

Dywan lub wykładzina do salonu

Postprzez Derek » Cz paź 06, 2016 13:22

Nie koniecznie w salonie musi być położony dywan. Lepiej już postawić na wykładzine. Osobiscie uważam że w takim pomieszczeniach lepiej sprawdza się niż dywan. Jeżeli nie wiesz gdzie szukać to tutaj http://sklep24.dywanywitek.pl/dzial-wykladzin,124.html jest naprawdę spory wybór takich wykładzin.
Derek

Postprzez » Cz paź 06, 2016 13:22

Re: Dywan lub wykładzina do salonu

Postprzez drobewar » Pn paź 10, 2016 10:19

Wykładziny są wygodniejsze, bo po pierwsze pokrywają znacznie więcej powierzchni, przez co chronią większy skrawek podłogi, oprócz tego nie ścierają się tak szybko, a po trzecie mamy mniej podłogi do mycia, co jest bardzo wygodne w przypadku gruntownych porządków w całym domu.
A na pewno jest praktyczniejsza do położenia w pokoju dziecięcym niż dywan, choćby nie wiem jak duży.
drobewar

Postprzez olex89 » Pn paź 10, 2016 10:58

Wybór pomiędzy wykładziną,a dywanem to tak naprawdę będzie zależał od kilku czynników, między innymi od rodzaju podłogi w zależności czy jet drewniana, czy są to panele. Przy podłodze drewnianej lepszą opcją jest dywan, ponieważ podłoga sama w sobie wygląda niezwykle efektownie, jednak jest narażona wtedy na zarysowania w miejscach nieosłoniętych, natomiast wykładzina sprawdzi się doskonale przy dzieciach oraz gdy lubimy uczucie ciepła i nie praktykujemy noszenia kapci.
olex89

Postprzez Jennyy » Pt lis 04, 2016 14:00

Najlepsze dywany znajdziecie w sklepie https://onemarket.pl/dywany-dywaniki :)
Jennyy

Postprzez Alka » N lip 09, 2017 10:21

Trochę bezsensu wydaje mi się robienie podłogi drewnianej, a potem przykrywanie jej dywanem, czy wykładziną. Przecież podłoga drewniana jest tak piękna, że szkoda ją zakrywać.
Ostatnio edytowano Cz maja 30, 2019 10:57 przez Alka, łącznie edytowano 1 raz
Alka

Postprzez karinos83 » Pn wrz 04, 2017 09:22

Też tak uważam. Drewno, zwłaszcza dobrej jakości, jest piękne samo w sobie. W Maharajah Parquet mają na przykład podłogi z drewna merbau. Taka deska podłogowa nadaje wnętrzom charakteru. Ma cudowne kolory, słoje. I to stanowi piękno samo w sobie. Nie trzeba dywanów czy wykładzin do tego.
karinos83

Postprzez Vikki » Cz paź 05, 2017 04:51

Alka napisał(a):Trochę bezsensu wydaje mi się robienie podłogi drewnianej, a potem przykrywanie jej dywanem, czy wykładziną. Przecież podłoga drewniana jest tak piękna, że szkoda ją zakrywać. No chyba, że ktoś chce ją trochę docieplić, to jakiś niewielki dywanik, przed kanapą mogę zrozumieć, ale nic więcej.

Jak się chce podłogę drewnianą docieplić, to trzeba pod nią położyć podkład np. pianowood od Organiki, a nie kłaść dywanik, który zazwyczaj taką podłogę szpeci a nie ozdabia.
Vikki

Postprzez Polya1982 » Pt lis 03, 2017 05:22

A mi wykładziny kompletnie się nie podobają. Przede wszystkim nie wyglądają zbyt ładnie i według mnie trudniej je utrzymać w czystości i doprać chociażby pod meblami. Co innego podłoga drewniana razem z listwami (http://www.barlinek.com.pl/pl/produkty?view_type=0&type=1). Nie dość, że taka podłoga wygląda znacznie ładniej i bardziej elegancko to utrzymanie jej w czystości jest banalnie proste. Uważam, że taką podłogę szkoda jest zakrywać wykładziną. Ładny mały dywanik przed kanapą w zupełności wystarczy.
Polya1982

Postprzez farbas » Pn cze 11, 2018 05:28

Moim zdaniem wykładzina to lepsze rozwiązanie

Ostatnio przesunięty w górę Pn cze 11, 2018 05:28 przez: Anonymous.
farbas

Postprzez » Pn cze 11, 2018 05:28

Powrót do Wystrój wnętrz